Sikeres turisztikai vállalkozásInnen indul Magyarország

2007. május 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Egy író, egy futballista és egy üzletember. A három Esterházy testvér ― Péter, Márton és György ― közül Esterházy György mutatta be április 17-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeumban évek óta sikeres turisztikai vállalkozását, mely új fejezetéhez érkezett.

A www.vendegvaro.hu az utóbbi négy évben a legismertebb turisztikai portállá vált: 2006-ban auditált adatok szerint négymillióan kattintottak az oldalra, és több mint 22 millió oldalletöltést regisztráltak az érdeklődők részéről.

A portál megújulása révén még könnyebben kereshetőek az úti célok, a szállások, a szolgáltatások és a programok, amint arról Esterházy György, a Well-Press Kiadói Kft. egyik tulajdonosa és Görömbölyi László főszerkesztő beszámolt.

Az új szlogen: innen indul Magyarország. A megújult honlap állandóan fejlődik, egyrészt tartalmilag bővül, mert egyre több önkormányzattal és szolgáltatóval veszik fel a kapcsolatot, másrészt küllemében szépül, mert törekednek a logikus, áttekinthető elrendezésre, új funkcionális elemekre, a praktikumra és egyediségre. Más magyar turisztikai portálon például nem található saját útitervkészítő, amely személyes on-line bédekkerként szolgálhat ― hangzott el a tájékoztatón. A Well-Press Kiadói Kft. ezenkívül útikönyvek egész sorát bocsátotta ki eddig. A korábbi sorozatot megújítják, amelynek legfrissebb darabja Eger városát és környékét mutatja be. Új szolgáltatásuk a mobiltelefonos turisztikai információküldés. Ezen keresztül azokról a látnivalókról, szabadidős lehetőségekről és érdekes szolgáltatásokról tudhat meg legtöbbet a felhasználó, amelyek pillanatnyi tartózkodási helyéhez a legközelebb találhatók.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2170
szavazógép
2007-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Idegenrendészeti előírások befektetőknek (Törvénytár)

A Hivatalos Közlöny március 26-i 201. számában megjelent az 56-os törvény, mellyel kiegészítették és módosították az idegen állampolgárok itt-tartózkodását szabályozó 2002/194-es sürgősségi kormányrendeletet. A törvény előírja, hogy az ideiglenes itt-tartózkodás meghosszabbítása érdekében a kérést és kötelező igazoló iratokat személyesen kell letenni legalább harminc nappal a régi határidő letelte előtt a tartózkodási hely szerinti idegenrendészeti hatósághoz.
2007-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Május 31-én, csütörtökön 18 órától a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17. szám alatti székházában megtartják az üzletemberek klubjának soros találkozóját.