Hírbörze

2007. május 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Május 31-én, csütörtökön 18 órától a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17. szám alatti székházában megtartják az üzletemberek klubjának soros találkozóját.

Vállalkozók Európában

Dr. Török István, a magyar vállalkozásfejlesztési tanácsadói intézet munkatársa Korszerű vállalkozók — kis- és közepes vállalkozások az európai piacon, fejlesztési és finanszírozási programok lebonyolítása címmel tart előadást. Ezt követően Alf Martienssen, a CBS Holding multinacionális cég ügyvezető igazgatója ismerteti cége tapasztalait az európai alapok és programok igénybevételéről. A helyek száma korlátozott, az érdeklődők legkésőbb csütörtökön 14 óráig jelentkezhetnek (telefon: 351 677, fax: 310 355, e-mail: ccicov@ccicov.com). Kamaratagoknak a részvétel ingyenes.

Finanszírozási lehetőségek, tanfolyamok

A kis és közepes vállalkozások, szövetkezetek országos ügynöksége programokat működtet a menedzsernők vállalkozói kultúrája fejlesztésének, illetve a beruházott profit fejlesztésre történő felhasználásának támogatására. Részletes tájékoztatással a két programról Preiss Tivadar, kamarai tanácsos szolgál (telefon: 316 951).

A kamaránál két tanfolyamra is fel lehet iratkozni. Az egyik angol üzleti és turisztikai nyelv elsajátítását teszi lehetővé (jelentkezni Hubbes Kinga referensnél a 351 677-es telefonon), a másikat június 11—14. között tartják Bukarestben, s célja megtanítani vállalkozókat és nem kormányzati szervezetek vezetőit üzleti terv elkészítésére, pénzalapok megszerzésére.

Kapcsolatot keresnek

A kamaránál kapcsolatot kereső üzletemberek jelentkeztek: Marokkóba kellene fűrészáru, búza, alumíniumprofil, üvegáru, autóalkatrész Loganhoz, az Amerikai Egyesült Államokba benzin és gázolaj, Kuvaitba méz és méztermék, valamint propolisz.

Klubtalálkozó

Az Asimcov vállalkozói szövetség kézdivásárhelyi területi irodájában május 31-én 20 órától klubtalálkozóra kerül sor, amelynek keretében az Országos Takarékpénztár (CEC) és a Volksbank helyi kirendeltségének vezetői ismertetik szolgáltatásaikat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2170
szavazógép
2007-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Innen indul Magyarország (Sikeres turisztikai vállalkozás)

Egy író, egy futballista és egy üzletember. A három Esterházy testvér ― Péter, Márton és György ― közül Esterházy György mutatta be április 17-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeumban évek óta sikeres turisztikai vállalkozását, mely új fejezetéhez érkezett.
2007-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - x:

A szellemi tulajdon

A szellemi javak létrehozóinak sajátos jogait jelenti a szellemi tulajdon, amely a legújabb tulajdonforma, csupán ötszáz éves múltja van. Oltalmát műszaki területen a szabadalmak, használati minták, ipari minták, védjegyek stb., míg a tudomány, a művészet világában a szerzői jogok jelentik. (A szerzői jogot elismerő törvény először Angliában 1709-ben született.)