Fortyogófürdő eladó

2008. február 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának ingatlanokat értékesítő különbizottsága megnyerte a fortyogófürdői ingatlan bérlőjével, a Fortyogó Incitato Kft.-vel szemben indított pert, és az alapfokon kihirdetett, de jogerős döntés a jogszabály értelmében végrehajtható.

A tulajdonos, Kézdivásárhely önkormányzata a megyei törvényszékhez fordult azzal a céllal, hogy végrehajtási joggal ruházzák fel.

Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a tárgyalások a Fortyogó Incitato Kft. tulajdonosával az ingatlan eladásáról is. Legutóbb, január 29-én a cég haladékot kapott, hogy bemutassa a jogszabály által kért iratokat. Török Sándor polgármester jó lehetőséget lát arra, hogy a tárgyalásokat tavaszig befejezzék, és amennyiben az elővásárlási joggal rendelkező cég meg tudja vásárolni az épületet, az adásvételi szerződés aláírására is sor kerül. Ha ez nem sikerül, a fortyogói kezelőbázisra versenytárgyalást írnak ki. Az ingatlan jelenlegi értéke hatszázezer euró.

A törvény értelmében az állami tulajdonban lévő ingatlanok eladása pillanatában figyelembe kell venni a terület jogi helyzetét is, és amennyiben azt a 10-es törvény alapján a volt tulajdonosok visszaigényelték, előbb a törvényt kell életbe léptetni, csak utána kerülhet sor az épület eladására. Kézdivásárhely önkormányzata a területet visszaszolgáltatta az egykori tulajdonosoknak, így a vásárlónak arról már velük kell megegyeznie. Az egység megfelelő működtetése érdekében viszont egy minimális területet kötelező eladni az épület tulajdonosának, amennyiben meg tudnak egyezni az árban, azon, ha pedig nem, akkor törvényszéki szakértői véleményezés alapján.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1901
szavazógép
2008-02-06: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szavakban ki nem fejezhető, mély fájdalommal tudatjuk, hogy az önfeláldozó édesanya, forrón szeretett feleség, drága jó testvér, sógornő, keresztanya, szomszéd, jó barát,
SZTAKICS ISTVÁNNÉ
ÜTŐ JUDIT MÁRIA
58 éves korában hosszas, türelemmel viselt betegség után 2008. február 2-án elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2008. február 6-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi közös temető ravatalozójából.
Részvétfogadás a temetés napján 13 órától.
Szerettei
4203614
2008-02-06: Pénz, piac, vállalkozás - Demeter J. Ildikó:

Javultak a munkakörülmények

Egyetlen halálos vagy maradandó sérülést okozó munkabaleset sem történt 2007-ben Háromszéken, és új szakmai megbetegedést sem jegyeztek, ami a munkaügyi felügyelőség szerint jelentős javulás az előző esztendőhöz képest. 2006-ban ugyanis két haláleset is történt munkavégzés közben, tavaly viszont csak könnyebb (ideiglenes munkaképtelenséggel járó) munkabalesetek kerültek nyilvántartásba, szám szerint harminckettő.