Mi, hol, mikor

2008. február 9., szombat, Mi, hol, mikor?
Kiállítás

* A kovásznai városi képtárban holnap 13 órakor Gazda József művészeti író megnyitja Kovács Géza sepsiszentgyörgyi szobrászművész 70. egyéni kisplasztikai kiállítását.

* A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban hétfőn 17 órakor Bogdán László író megnyitja Vetró András szobrászművész kiállítását. Házigazda: Jánó Mihály művészettörténész. A tárlat március 3-ig látogatható.

Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a nagyteremben ma 19 órától a Comenius II.-bérleteseknek játssza a John Steinbeck regényei alapján készült, George és Lennie című drámai játékot Barabás Olga rendezésében.

Hitvilág

Kovásznán a központi református templomban vasárnap 16 órától unitárius istentisztelet lesz.

Ügyeletes gyógyszertárak

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8―12 és 16―20 óráig a Sugás Áruház földszintjén levő HelpNet (telefon: 0267/311 860), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (0267/351 057) tart nyitva. Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9―12 és 16―20 óráig, illetve éjszaka a Proxima (362 280), hétfőtől éjszaka az Aranykígyó (361 550), Kovásznán szombaton 8―13 óráig a Farmacom, 9―12 óráig a Vipera, vasárnap 9―13 óráig a Cella-Zărnescu gyógyszertár szolgálatos.

Fogászati ügyelet

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 és 14―16 óráig a DHD fogászat (Stadion utca 16., telefon: 351 069) teljesít sürgősségi szolgálatot.

Kisállat-kiállítás

A kézdivásárhelyi sportcsarnokban tegnap megnyílt a Columba Kisállattenyésztő Egyesület nemzetközi kisállat-kiállítása. Csíkszeredai, székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi, brassói, nagyatádi és kézdivásárhelyi tenyésztők állítanak ki galambot, baromfit és nyulat. A nagyatádiak a kézdivásárhelyieknek ajándékozzák bemutatott galambjaikat. Bárány István, a székesfehérvári Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke lapunk honlapján köszöntötte a rendezvényt, ma dr. Uhrner Antal, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Egyesületének elnöke is megérkezik Kézdivásárhelyre. Ma 10 és 18 óra között fogadják a látogatókat, holnap 14 órakor zárul a kiállítás. A sportcsarnok előterében a kézdivásárhelyi kertbarátok egyesületének tagjai állították ki száraz virágokból készített dekorációikat. (d.)

Kék fény

Lopások. Kedden kora este közbiztonsági járőr Bodzafordulón megállította O. Octavian (23) és O. G. (15) helybeli lakosokat, akik egy tekercs dróthálót cipeltek. Mint kiderült, eltulajdonították egy polgártól. A kb. 300 lej értékű hálót visszaadták a tulajdonosnak. * Szerdán értesítette egy helybeli lakos a nagyajtai rendőröket, hogy kb. egy héttel korábban eltűnt az udvaráról egy 500 lej értékű hegyikerékpár. A rendőrök a lopással P. Ernő (28) helybeli lakost gyanúsítják, akinek a lakhelyén megtalálták a kerékpárt. Az eljárás mindkét esetben folyamatban.

(Rendőrségi tájékoztató)

Jégkorong

A Kézdivásárhelyen zajló U16-os hokibajnokság negyedik napján a Nagy Mózes SK Galaccal mérkőzött, és 7—6 arányban kikapott. Az első két harmad után 6—0-ra vezettek a galaciak, az utolsó játékrészben azonban fordult a kocka: jobb, motiváltabb kézdivásárhelyi együttes lépett a jégre. A harmadik harmadban a háromszékieknek sikerült hat gólt ütniük, de sajnos, egyet kaptak is. A vereség ellenére jól játszott az NMSK, jégkorongozóink megérdemlik a dicséretet. A házigazdák gólszerzői: Márton (3), Kovács, Tóth és Molnár. A nap másik találkozóján Gyergyószentmiklós 4—2-re győzte le Felcsíkot.

Kosárlabda

Az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság 14. fordulójának nyitómérkőzését Aradon rendezték, a helyi ICIM vendége volt a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen ISK. A találkozó végeredménye: Aradi ICIM—Mikes Kelemen ISK 63—89.

Alpesi sí

A február 5-én megjelentekkel ellentétben az Alpinsport Kupa óvodás korosztálya dobogósainak a sorrendje: 1. Szilágyi Dorka, 2. Csenteri Luca, 3. Csiki Eszter.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1081
szavazógép
2008-02-08: Közélet - Magyari Lajos:

Ki ,,veszi örökbe” a SZIVOT-ot? (Álláspont)

Gyűrűzik, habzik, tajtékzik a SZIVOT körüli botrány. Országos üggyé lett, ahogyan minden botrányos história nemzeti, népi ingyencirkusz. Mi az a SZIVOT (a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács), mi a célja, rendeltetése, mi a hatásköre?
2008-02-09: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szerető édesapa, nagytata, testvér, após, apatárs, rokon és jó ismerős, a tatrangi születésű sepsiszentgyörgyi
özv. id. FEJÉR SÁNDOR
életének 81. évében február 8-án csendesen elhunyt.
Temetése 2008. február 11-én 14 órakor lesz a közös temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Ezen értesítés gyászjelentőül is szolgál.
A gyászoló család
1158525