Uniós információs hálózat kisvállalatoknak

2008. február 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Európai uniós hálózatot hozott létre az Európai Bizottság a 23 milliónyi kis- és középvállalkozás segítésére; az ötszáz információs ponton adminisztratív segítséget és tanácsadást nyújtó rendszer átszövi az EU huszonhét tagországát, és még további tucatnyi partnerállamra is kiterjed.

Günter Verheugen európai bizottsági alelnök bejelentése szerint a vállalatok európai hálózatával (Enterprise Europe Network) egyablakos szolgáltatásnyújtás jött létre, amellyel a vállalatok házhoz jövő vállalkozástámogatást élveznek.

A hálózat egyebek között segít a vállalatok nemzetközi jelenlétének kidomborításában. Becslések szerint körülbelül egymillió európai kis- és középcég vesz részt a határokon átnyúló kereskedelemben és beruházásokban.

A hálózat elősegíti a vállalatok közötti információcserét, az új ötletek megszületését, a lehetséges partnerségek támogatását, illetve arra ösztönzi az egyes vállalatokat, hogy szélesítsék ki tevékenységi körüket.

További fontos szolgáltatás az innovációs tevékenység támogatása, új termékek és a lehetőségek megragadása az egységes uniós piacon. A hálózat tanácsokat ad a kisvállalkozásoknak szakmai témákban, például a szellemi tulajdonjogokkal, szabványokkal és uniós jogszabályokkal kapcsolatos kérdésekben. Arról is gondoskodni hivatott, hogy az uniós finanszírozási források terén a vállalatok megismerjék a számukra nyitva álló lehetőségeket — derül ki a brüsszeli bizottság közleményéből. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1900
szavazógép
2008-02-13: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

A torta felosztása (Kötelező magánnyugdíj)

Legkevesebb háromszázezer, kötelező nyugdíjpénztárt nem választott személy kerül sorsolás útján az egymással versengő nyugdíjalapokhoz az eddig elért piaci részesedésük alapján — jelentette be a munkaügyi tárca, jelezve, hogy változatlan marad az ezzel kapcsolatos jogszabály.
2008-02-13: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Befektetői konferencia
Március 27—29. között a megyei és városi tanács, valamint az Asimcov szervezésében Sepsiszentgyörgyön Szé­kelyföld fejlesztéséről szóló befektetői konferenciát tartanak.