Nemzetközi sikerekre vágyik a Face Today

2014. április 12., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A telefon kicsöngött, és máris a vonalban volt a székelyudvarhelyi Face Today egyik tagja, Lukácsi Előd. Megkértük, hogy meséljen nekünk az együttesről.
 

– A Face Today 2010-ben alakult, 2012-ben dobost váltottunk. Jelenleg négy tag alkotja a zenekart: Butu Arnold – gitár, vokál, Siklódi Bátor – basszusgitár, Lukácsi Előd – gitár, illetve László Péter – dobok. Kétszer is felléptünk már az Erdély Feszti­válon, a Félszigeten, Tusványoson, sőt, már Sepsiszent­györ­gyön is nemegyszer.
– Milyen hangulatban telnek a koncertjeitek, főként itt, mifelénk?
– Arra törekszünk leginkább, hogy mindig buli kerekedjék, az a legjobb visszacsatolás a közönség részéről, és Sepsiszentgyörgyön ez általában nagyon jól összejött, az emberek jól fogadják az élő zenét, ezért szeretünk oda járni.
– Mik a jövőbeni terveitek?
– Idén is készítünk majd egy újabb videoklipet. Tavaly ősszel megnyertük a Székelyföldi Peron Music tehetségkutatót, ennek nyomán a Hangfoglaló című, magyarországi zenetechnikai kiállításon mi képviselhetjük Erdélyt. És megtalálhattok bennünket az A38 hajón is.
– Meddig szeretnétek még együtt játszani ebben a felállásban?
– Úgy néz ki, a felállás most nem változik. Eléggé összeszoktunk, kiforrott már ez a csapat. És hát határ a csillagos ég. Nemzetközi sikereket szeretnénk elérni, ezért is énekelünk főként angolul.
Most elárulok egy titkot: úgy értesültem, hogy a közeljövőben Sepsiszent­györgyre látogat a zenekar. Az eseményről majd értesítünk. Addig is házi feladatként keressetek rájuk a világhálón is!

Sánta Yvette

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2014-04-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Új ünnep a kalendáriumban: március 13.

Minden egy átlagos napon kezdődött. Reggel még nem sejtett semmit, mégis érezte, hogy aznap valami szokatlan fog történni. Szokásos módon, gépiesen vette magára ruháit, ette meg reggelijét és indult el a munkába.
2014-04-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Kovásznai csapat nyerte a fődíjat (Nagy Műveltségi Vetélkedő)

Napsütéses szombati napon zajlott a III. Nagy Műveltségi Vetélkedő, amelyen idén kilenc sepsiszentgyörgyi és egy kovásznai középiskolás csapat harminc fiatalja mérte össze tudását.