Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nagy Műveltségi VetélkedőKovásznai csapat nyerte a fődíjat

2014. április 12., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Napsütéses szombati napon zajlott a III. Nagy Műveltségi Vetélkedő, amelyen idén kilenc sepsiszentgyörgyi és egy kovásznai középiskolás csapat harminc fiatalja mérte össze tudását.

A megnyitó, a program- és szabályismertető után a csapatok bemutatkozásával kezdődött a verseny. A csapatoknak nemcsak a nyelvi igényességre kellett törekedniük, hanem meg kellett indokolniuk a jelentkezésüket és a névválasztásukat is. Ezt a próbát a már jól ismert százkérdéses, általános műveltségi teszt megoldása követte, melyben a kérdések több mint tíz tudományterületet fedtek le. Idén – a verseny történetében először – egy kreatív feladat is megjelent a programpontok között, amelynek során a résztvevők bebizonyíthatták, hogy nemcsak műveltek, de leleményesek is. A döntőbe jutást a három próba pontszámai határozták meg. Végül három csapat küzdött meg a 300 lejes fődíjért. Az első helyet a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskola három tanulója, Izsán Arnold, Konnát Árpád és Konnát Levente szerezte meg. A jutalomkönyveket a Székely Nemzeti Múzeum Alapítvány biztosította, a szervezés a Balassi Intézet anyagi támogatásával valósult meg. A vetélkedő feladatainak kidolgozásában több mint tizenöt önkéntes vett részt a Turulmadár Ifjúsági Iroda részéről.

Turulmadár Ifjúsági Iroda

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1069
szavazógép
2014-04-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Nemzetközi sikerekre vágyik a Face Today

A telefon kicsöngött, és máris a vonalban volt a székelyudvarhelyi Face Today egyik tagja, Lukácsi Előd. Megkértük, hogy meséljen nekünk az együttesről.
 
2014-04-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Kényes helyzetek

A kényes helyzetek világát éljük. Kényes a helyzet, ha találkozunk a volt párunkkal, ha összeveszünk barátunkkal, ha elfelejtjük barátnőnk szülinapját – de kényes a helyzet akkor is, ha egy nép nem ért egyet saját vezetőinek elveivel.