Konferencia és kiállítás Sepsiszentgyörgyön

2008. március 5., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Sepsiszentgyörgyön az új sportcsarnokban március 27—29-én tartják a 3 Invest konferenciát és kiállítást a megyei tanács, a helyi tanács és az Asimcov vállalkozói szövetség szervezésében. A rendezvény Székelyföld értékeiről és az ezekkel összefüggő esélyeiről szól. Bemutatják a hazai és külföldi cégeknek, vállalkozóknak a megye fejlesztési irányait, ismertetik a konkrét lehetőségeket, a kiírt és kiírandó pályázatokat, tendereket.

A rendezvényen alkalom nyílik a vállalkozói kör számára megismerkedni a régió önkormányzatainak vezetőivel, akikkel közösen meghatározhatják a beruházások megvalósításához szükséges feladatokat, találkozhatnak az alapkezelőkkel, akik a fejlesztésekhez rendelkezésre álló forrásokról, azok lehívásának módjáról tudnak tájékoztatni, de találkozhatnak a döntéshozókkal is, akik a jövőbeni irányokat ismertetik. A rendezvényen részt vevők közösen alakíthatnak ki a megvalósításhoz és kivitelezéshez szükséges együttműködéseket.

Március 27-én előadást tart Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter, Korodi Attila környezetvédelmi miniszter, valamint Tánczos Barna államtitkár (szállításügyi minisztérium) az említett tárcák idei beruházási, fejlesztési terveiről, kiírásra kerülő tenderekről, pályázatokról, kiemelt figyelemmel Kovászna megyére. További előadások hangzanak el az alapkezelők részéről (ROP, Phare, ISPA stb.) a pályázatok adta lehetőségekről, felhasználási célokról, a pályázás és lehívás módjáról stb. Délután szekcióüléseket (többek között az alapoknál rendelkezésre álló források megpályázásának és sikeres lehívásának módjáról) és konzultációt tartanak a jelen lévő gazdaságirányítókkal, alapkezelőkkel (ISPA, ROP, Phare stb.), önkormányzatokkal, a kiállítókkal és vállalkozókkal. 28-án az önkormányzatok képviselői beszélnek jövőbeli beruházásaikról, futó, illetve a közeljövőben meghirdetendő pályázatokról. Előadást tartanak a már pályázati tapasztalattal rendelkező cégek (pl. tenderíró, kivitelezők) az önkormányzatok és a vállalkozók számára egyaránt.

Bővebb információk és jelentkezés az Asimcov székhelyén: Sepsiszentgyörgy, Martinovics utca 2. szám, telefon: 0267/352 425, e-mail: office@asimcov.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2008-03-05: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Szétfejlődjünk vagy össze? (Vita a Székelyföldről)

A kökösi híd - összeköt vagy elválaszt?
Ferencz Csaba felvétele
Látnak-e tovább a kökösi hídnál a székelyföldiek? Látnak-e minket, barcasági magyarokat? Elzárkózunk vagy együttműködésre törekszünk mi, szomszédos megyékben élő magyarok? A kérdés, amelyre évszázadon át egyértelmű volt a válasz, ma dilemmává terebélyesedett.
2008-03-05: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Egységes környezethasználati engedély

Az engedélyek kiadásával nem érnek véget a tagországok hatóságainak IPPC-jogszabállyal kapcsolatos teendői. Következő lépésként az EU azt fogja megvizsgálni, hogy az engedélyekben előírt környezetvédelmi intézkedések mennyire biztosítják a környezetszennyezések megelőzését. A cél, hogy a versenyképesség jelentős gyengülése nélkül érdemi környezeti javulást lehessen elérni.