Ünnepvárás a Diakóniával

2014. december 10., szerda, Közélet

Ahány idős ember, annyi régi karácsony, annyi emlék abból az időből, amikor nem az ajándék volt a lényeg, hanem az együttlét, a családban és a templomban megszólaló ima és ének, a gyertyagyújtás, a mindent átfogó szeretet – erről meséltek néhányan tegnap a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány által a sepsiszéki gondozottak számára Gidófalván szervezett ünnepvárón.

Tóth Anna református lelkész, a Diakónia Keresztyén Alapítvány otthoni gondozószolgálatának vezetője és mun­katársai negyedik éve készülnek úgy a karácsonyra, hogy családjukon kívül azt a több száz tagú közösséget is meg kívánják ajándékozni sze­retettel, az együttlét örömével, akiket év közben gondoznak, akiknek szó szerint gondját viselik az egyedüllétben. Idén Gidófalván szervez­ték az idősek karácsonyát a sepsibodoki, árkosi, kőröspataki, borosnyói, rétyi, gidófalvi és a hozzájuk tartozó települések, valamint sepsiszentgyörgyi ellátottjaik számára, az erdővidékiekkel Köpecen, az orbaiszékiekkel Kovász­nán tartják a következő napokban a közös ünnepet.
  Minden helyszínre az alapítvány közbenjárásával jutnak el az idős emberek, a helyi önkormányzatok is segítenek, de az sem ritka, hogy egy lelkész csap fel gépkocsivezetőnek, mint tegnap a fotosmartonosi református lelkipásztor, aki Gidó­falvára szállította idős falusfeleit.
Az időseket tegnap ünnepi műsorral köszöntötték a gidófalvi, fotosmartonosi és étfalvazoltáni diákok, áhítatot mondott Bereczki László lelkipásztor, ünnepi gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel Berde József polgármester és Zsigmond Zoltán iskolaigazgató, gyermekkori karácsonyaira emlékezett Máthé Irén nyugalmazott zoltáni tanítónő, Deák István helyi presbiter, Bedő Margit, a Diakónia gidófalvi származású árkosi gondozottja és Ráduly Erzsébet Oltszemről, a borosnyói Pakucs Etelka pedig megköszönte a Diakóniának azt a sok jót, amit kapnak a szervezet munkatársaitól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2014-12-10: Közélet - Fekete Réka:

Segítség érettségizőknek

Ingyenes felkészítőt tartanak januártól Sepsiszent­györgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Baróton a Nem­zetstratégiai Kutatóintézet és a megyeközponti Amőba Alapítvány közös szervezésében érettségi előtt álló diákoknak románból és matematikából. Az ötvenöt órás programot szombatonként szervezik négyórás tömbökben.
2014-12-10: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A többismeretlenes egyenlet

Első látásra nem oly elkeserítőek a jövő évi költségvetés sarokszámai – ha igaz mindaz, amit Victor Ponta tegnap bejelentett, 2015-ben folytatódhat a szerény, egyelőre jobbára csak a statisztikákban megmutatkozó gazdasági növekedés, és elmaradhat a hideg zuhany, az államfőválasztást megelőző osztogatást követően ugyanis sokan adóemeléstől tartottak.