KCSSKMECivil híradó: Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület

2007. június 23., szombat, Magazin

Kőrösi Csoma Sándor napok 2006

Alakulás éve: 1990

Tevékenységi terület: kultúra, hagyományápolás

Küldetés: közművelődés, a magyar kultúra, nyelv és hagyomány ápolása

Egyesületünknek közel száz tagja van, és még több érdeklődő kapcsolódik be állandó tevékenységébe. Évadonként (ősztől tavaszig) az Ignácz Rózsa Irodalmi Kör és a Fábián Ernő Népfőiskola által szervezett irodalmi, kulturális, illetve tudományos előadásokon vesznek részt városunk lakói és vendégei. Minden év áprilisában — idén 18. alkalommal — megszerveztük az egyesület névadója, Kőrösi Csoma Sándor Kelet-kutató születésének és halálának évfordulóján a Kőrösi Csoma Sándor-napok rendezvénysorozatot.

Ez a rendezvénysorozat Kovászna kulturális életének legjelentősebb időszaka, változatos programokat kínál: tudományos szimpóziumok, melyek tartalmát évente könyvekben adjuk ki, kulturális rendezvények, színielőadások, szavalóestek, színvonalas szórakoztató műsorok. Évente nyílik képzőművészeti tárlat Kárpát-medencei részvétellel. Rendezvényeinkbe bekapcsolódnak Kovászna testvérvárosainak lakói is.

Csomakőrösön sikerült emlékházat létrehozni a nagy Kelet-kutató tiszteletére, Kovásznán is elkezdődött az emlékházépítés, de sajnos, anyagi okokból abbamaradt. Reménykedünk, hogy az elmúlt évek megvalósításait az elkövetkezőkben fejleszteni és kamatoztatni tudjuk.

Gazda József, Makó Csaba

Elérhetőség: telefon: 0742 331 664, 0748 134 286, 340 715,

e-mail: puskati@yahoo.com, gazdaj@gmail.com.

Banki adatok: számlaszám: RO24BRDE150SV01667561500,

adószám: 4848146.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4369
szavazógép
2007-06-23: Múltidéző - Egyed Ákos:

A székelyek eredetéről és megtelepedéséről

Ünnepség az agyagfalvi emlékműnél - Albert Levente felvétele
Az 1505. évi udvarhelyi nemzetgyűlés
A fellebbviteli bíróság által a Székelyföld önigazgatási rendszere új össz-székely intézménnyel gazdagodott, s növelte az autonómia továbbépítésének esélyeit.
2007-06-23: Magazin - x:

Óvatosan a kutya fürdetésével!

Mókás látvány a folyó vizében vagy a tóban fürdő kutya. A kánikula (amely neve eredetében is éppen a kutyára utal) alaposan megkínozza bundás kedvenceinket. Magunk is segíthetünk rajtuk egyszerű fürdetéssel, de nem árt figyelembe venni az állatorvos tanácsait.