Kezdődik az érettségi

2007. június 25., hétfő, Közélet

Ezerötszáz magyar és hatszáz román tagozatos háromszéki tanuló kezdi meg hétfőn a július 10-ig tartó érettségit. Hat vizsgáztatóközpontban és hat alközpontban tartják a szóbeli és írásbeli vizsgákat, egyetlen javítóközpontban értékelik a dolgozatokat.

Közel százötven korábbi végzős is beiratkozott, de száznál több idei pótvizsgára maradt. A pótvizsgát a két érettségi között, augusztusban tehetik le. Hétfőn és kedden lesz a román szóbeli, de már kedden a magyar nyelv és irodalom szóbeli is megkezdődik azok számára, akik első nap vizsgáztak, szerdán még tart a magyar szóbeli, és már az idegennyelv-vizsgát is megkezdik. Gyakorlatilag egynapos szünet nélkül következnek egymás után a szóbeli meghallgatások, amire eddig nem volt példa.

Június 29-én román nyelv és irodalomból, július 2-án magyar nyelv és irodalomból lesz írásbeli vizsga, 3-án a szaknak megfelelő kötelező tárgyból, 4-én a szakkal megegyező választott tárgyból és 5-én egy ellentétes szakú választott tárgyból írnak dolgozatot. A végleges eredményeket július 10-én hirdetik ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 347
szavazógép
2007-06-23: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Faksznis menyasszony
Szigorúsági világcsúcsot állított fel egy brit menyasszony menyegzője megtervezésében: még azt is pontosan megszabta, hogy mikor mehet vécére a vőlegénye. De a többiek sem lazíthatnak sokat.
2007-06-25: Közélet - Iochom István:

Hármas kopjafaavatás Gelencén

Iochom István felvétele
A múlt hét végén nyolcadik alkalommal megszervezett Gelencei Napok legkiemelkedőbb mozzanata a szombati hármas kopjafaavatás volt. A Sepsi-, Kézdi és Orbaiszéket jelképező emlékmű, melyen a székelység és Háromszék címere látható, a helybeli Both fivérek, László és Imre munkáját dicséri.