Heti Oscar a megyei tanácsnak

2008. március 26., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Capital üzleti hetilap a múlt héten az ötcsillagos, azaz első Oscar Capital-díjat a Kovászna Megyei Tanácsnak ítélte oda a Szépmezőn agráripari park létesítése érdekében kötött szövetkezés kezdeményezéséért.

A Romániában elsőként születő szövetkezeti létesítmény a megyei tanács, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a német kormány gazdasági és foglalkoztatási programja, az ENSZ fejlesztési programja, valamint a magyarországi Mórakert termelő és értékesítő szövetkezet együttműködésének lesz az eredménye. Célja a környék mezőgazdasági termékeinek értékesítése (felvásárlás, csomagolás, eladás). (incze)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2008-03-26: Pénz, piac, vállalkozás - Bodor János:

Tizenöt éves a kovásznai Prima (Magánvállalkozás)

A kovásznai Prim Zs. & A. Kft. fagylaltgyárának Prima márkaneve (az úgynevezett brand) idén ünnepli 15. évfordulóját. A cég tulajdonosa, Lőrincz Zsigmond a város vállalkozó szellemű embereinek egyike, aki a ’89-es fordulat után elsőként indított útjára magánvállalkozást a fürdővárosban.
2008-03-26: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Beruházási konferencia
Holnap kezdődik Sepsiszentgyörgyön az új sportcsarnokban a 3 Invest befektetési konferencia és kiállítás. A megyei tanács, a sepsiszentgyörgyi helyi tanács és az Asimcov vállalkozói szövetség szervezésében zajló rendezvény Székelyföld értékeiről és ezekkel összefüggő esélyeiről szól.