Gyógyszertár nyílt Vargyason

2015. június 9., kedd, Közélet

A vargyasiak régi óhaja teljesült tegnap, amikor gyógyszertár nyílt a régi posta helyén. A Kamilla patika hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8–16, szerdán 13–20 óráig tart nyitva.

A község polgármestere, Ilkei Ferenc reméli, a megtelepedő csíkszeredai gyógyszerész megtalálja számításait, és a vállalkozás hosszú távon szolgálja majd a kis erdővidéki közösséget. „Barót nincs messze, de az idős és beteg emberek számára mégis fáradságot jelentett bemenni csak azért, hogy gyógyszereiket beszerezhessék. Nagy segítség, hogy végre helyben is meg tudják vásárolni” – nyilatkozta az elöljáró. (hecser)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2015-06-09: Közélet - :

Motorosok hétvégéje (Erdővidék)

Immár hagyománnyá vált, hogy június elején gyülekezőre hívja a motorosokat a Turul MC Erdővidék központjába, Barótra, s ez idén sem változott. Június 6-án, szombaton újra felbőgtek a motorok a városközpontban, és több mint száz motorkerékpáros Bibarcfalvát és Nagybacont érintve vonult fel a Hatod aljában lévő setétpataki panzióhoz.
2015-06-09: Közélet - :

Emlékjel a néhai holland díszpolgárnak

Péntektől Kézdivásárhelyen az egykori Erzsébet Árvaleány-nevelő Intézet, a mai Közösségi Szolgáltatási Komplexum udvarán felállított kopjafán magyar és angol nyelvű réztáblás felirat őrzi a nyolcvanegy éves korában elhunyt Coos Henneveld (1934–2015), Kézdivásárhely díszpolgára emlékét.