Palackozott vízért büntettek

2015. június 9., kedd, Közélet

Azonosítatlan forrásból származó vizet is talált egy kézdivásárhelyi üzletben a megyei fogyasztóvédelmi hatóság a palackozva árult ivóvizek és üdítők forgalmazását ellenőrizve.

A Herculane néven árusított víz gyártója nem rendelkezik az országos szakhatóság engedélyével, ezért a teljes készletet visszavonták. Ugyancsak leállították a Magyarországról származó Szentkirályi borvizek, illetve az Ausztriából behozott Bomba energiaitalok eladását, előbbit a nem eléggé részletes román fordítás miatt, utóbbit azért, mert a címkén nem szerepelt az egyik adalékanyag. Mindhárom esetben bírságot is osztottak, és értesítették azokat a  más megyei hatóságokat, ahol a forgalmazók székhelye található. További három szabálysértést is észleltek a háromszéki boltokban, a kirótt bírság 5500 lej. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2015-06-09: Közélet - :

Emlékjel a néhai holland díszpolgárnak

Péntektől Kézdivásárhelyen az egykori Erzsébet Árvaleány-nevelő Intézet, a mai Közösségi Szolgáltatási Komplexum udvarán felállított kopjafán magyar és angol nyelvű réztáblás felirat őrzi a nyolcvanegy éves korában elhunyt Coos Henneveld (1934–2015), Kézdivásárhely díszpolgára emlékét.
2015-06-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
A Bálványos Intézet szervezésében a sepsiszentgyörgyi Míves Házban ma 19.30-tól bemutatják Toró T. Tibor „Két pogány közt egy hazáért” című, a Pro Minoritate Könyvek sorozatban megjelent könyvét. A szerzővel Farkas Réka újságíró, lapunk főszerkesztő-helyettese és Farcádi Botond, lapunk főszerkesztője beszélget. Házigazda: Sántha Imre református lelkész.