Mi, hol, mikor

2008. április 1., kedd, Mi, hol, mikor?
Színház

A Tamási Áron Színház ma 18 órától a kamarateremben diákbérleteseknek (Mikes) adja elő Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnő című groteszk komédiáját Bocsárdi László rendezésében.

Holnaptól a beregszászi Illyés Gyula Színház bérletes vendégjátéka látható a nagyteremben. Örkény István Tóték című drámájának helyi bemutató előadása holnap 19 órától lesz, a Tamási Áron I.- és II.-, mecénás- és támogatói bérleteseket várják a színházba.

További információért forduljon a közönségszervező irodához, telefon: 312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336.

Rádió

A Sepsi Rádió Magasles című magazinműsorában ma 18 órától beszélgetést sugároznak Tamás Sándor parlamenti képviselővel a megye környezetvédelméről. További témák: Pillanatkép a természetből, Vetélkedő iskolásoknak, Zöldsarok a lakásban. Szerkesztő: Kelemen László.

Közlekedés

Jogosítvány nélkül. Pénteken este kevéssel kilenc óra előtt értesítették a gelencei rendőröket, hogy a Gelence és Szentkatolna közti megyei úton baleset történt. A helyszínelők megállapították, hogy a kézdivásárhelyi G. Attila (21) által vezetett személygépkocsi a vezető tapasztalatlansága és ügyetlensége miatt nekiütközött egy pótkocsis haszonjárműnek. Csak anyagi kár keletkezett. Az is kiderült, hogy a vétkes vezetőnek nincs jogosítványa. Mindkét járművezetőt vérvételre kísérték, az eset tisztázása folytatódik.

Halállal fenyegette. Vasárnap este fél hét körül szólt a kézdivásárhelyi rendőrség szolgálatos tisztjének telefonon egy jármű vezetőnője, hogy egy bukaresti rendszámú, Uzon és Kézdivásárhely között közlekedő KIA gépkocsi vezetője halállal fenyegette. A közlekedésrendészet a 11-es országúton rövidesen azonosította a jelzett kocsit, amelyet N. George (33) zernyesti lakos vezetett. Az adatbázisból kiderült, hogy a férfi vezetői jogát korábban felfüggesztették. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a történet két szereplője korábban élettársi kapcsolatban élt, a nő vissza akart költözni Bákó megyei otthonába, de a párja ezzel nem értett egyet. A halálos fenyegetés miatt a rendőrök átkutatták a jármű csomagtartóját is, ahol három fejszét és két ásót találtak, N. George aznap vásárolta ezeket. A kihallgatások után a nő nem volt hajlandó írásban panaszt tenni. A nyomozás ennek ellenére folytatódik.

Ittasan. Vasárnap este háromnegyed kilenc körül értesítették a szentkatolnai rendőrséget, hogy a 121F megyei úton, Kézdimartonfalván baleset történt. Az elsődleges nyomozás szerint G. Endre (19) szentkatolnai lakos gépkocsijával nekiment egy ház kapujának és kerítésének. Az alkoholszonda elszíneződött, így a sofőrt kórházba kísérték vérvételre, a további eljárás az ittasság mértékétől függ.

(Rendőrségi tájékoztató)

Háromszéki Diáknapok

A vetélkedőre idén tizenöt baróti, kézdivásárhelyi, kovásznai és sepsiszentgyörgyi középiskolás csapat nevezhet. Kovászna és Barót városából egy-egy, Kézdivásárhelyről két csapat jelentkezése megengedett. Veszprém megyéből érkezik egy vendégcsapat, így a sepsiszentgyörgyi létszám tíz csapatra korlátozódik (minden esetben a benevezési sorrendet veszik figyelembe). Huszonkét fős csapatok április 17-ig jelentkezhetnek naponta 9―15 óráig. A csapatnévsort és a részvételi díjat a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsizentgyörgy, Kossuth Lajos utca 10. szám) Péter Orsolyánál kell leadni. Részletes felvilágosítás, a vetélkedő története, aktuális hírei a www.diaknapok.ro honlapon.

Egy arany- és három bronzérem

Négy éremmel tértek haza a sepsiszentgyörgyi Kós Károly ISK ifjúsági III birkózói a Vaslui-ban megtartott korosztályos döntőről. Az eredmények: — lányok: Tatár Andrea (37 kg), Alina Mlădinoiu (40 kg) 3., Georgiana Tudose (44 kg) 1., Incze Kriszta (44 kg) 7. hely; — fiúk: Dima Balázs (32 kg) 7., Baconi Levente (85 kg) 3. hely. Edzők: Mátéfi Árpád, Hatos Péter, Kertész Dávid.

Teljes a női mezőny

A románok és a magyarok mellett a németek és a svédek, valamint a franciák és a dél-koreaiak jutottak ötkarikás kvótához a hét végi kvalifikációs tornákról, ezzel teljessé vált az olimpiai mezőny női kézilabdában. Pekingi részvételét már korábban bebiztosította a rendező Kína, a világbajnok Oroszország, illetve a kontinensek képviseletében Norvégia, Angola, Kazahsztán és Brazília.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2038
szavazógép
2008-03-31: Sport - Áros Károly:

A nyári Olimpiai Játékok, 9.

Nők:
80—100 m gát 400 m gát
1932 Didrikson (eá) 11,7 —
1936 Valla (ol) 11,7 —
1948 F. B. Koen (holl) 11,2 —
2008-04-01: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy
BRINY ROZÁLIA
(született GAÁL)
nyugdíjas védőnő
életének 72., házasságának 43. évében hosszas, de türelemmel viselt betegség után hirtelen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2008. április 1-jén 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a családi háztól az uzoni temetőben a református egyház szertartása szerint.
A gyászoló család
4205850