A Kárpát Expressz nyári menetrendje

2007. június 27., szerda, Magazin
Dobos Menyhért, a Magyar Televízió közéleti igazgatója a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének szovátai közgyűlésén jelentette be, hogy az MTV határon túli hírműsora, a Kárpát Expressz nyáron is naponta jelentkezik új műsorral.

Rudi Zoltán, a közszolgálati adó elnöke megerősítette a döntést, így a határon belül és túl egyaránt népszerű műsor készítői megszakítás nélkül dolgoznak.

,,Egy vakációra szánt műsor szerkesztése lényegesen eltér az évközi gyakorlattól — beszél terveiről Hegedűs István, a Kárpát Expressz kiemelt szerkesztője. — Nagyobb súlyt fektetünk a kulturális hírekre, az aktuális rendezvényekre, a szolgáltatáson belül az utazási és turisztikai információkra. A kánikulában visszahúzódik a politika, a színesebb hírek kerülnek előtérbe, de a határon túli tudósító kollégáink ott lesznek a legfontosabb, közérdeklődésre számot tartó politikai, társadalmi, gazdasági, kulturális eseményeken is."

A Kárpát Expressz nemrég ünnepelte 200. adását. Nyári műsora egyedülálló a magyar nyelvű közszolgálatban; más magyarországi televízió műsorkínálatában jelenleg nem szerepel a határon túl élőkhöz szóló, naponta jelentkező program.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4369
szavazógép
2007-06-27: Közélet - Bakk Pál:

Mai és tegnapi fortyogás a Fortyogóról

Iochom István felvétele
Kora gyermekkorom óta, ami a rég elmúlt 1930-as évekre esik, gyakran látogattam el Fortyogófürdőre. Nyári hétvégeken Kézdivásárhely és környéke kikapcsolódni, sőt, gyógyulni vágyó lakóinak volt kedvenc szórakozóhelye.
2007-06-27: Magazin - x:

Fényünnep és Jurtatalálkozó

Hatvan jurtát állítottak fel a hét végén az óbudai Hajógyári-szigeten. Az ázsiai ősi kultúrát bemutató rendezvényen lovas íjászok, kaszkadőrök, solymászok mutatták be tudásukat.