JegyzetHátra arc!

2007. június 28., csütörtök, Világfigyelő
Meghátrált a Magyarországi Országos Választási Bizottság, Szigeti Péter elnök és vircsaftja mégsem mert meredeken szembemenni az alkotmánybírósági testülettel, fölismervén, hogy előbb-utóbb mégis ők húznák a rövidebbet.

,,Lélegzetelállító" volt a tusakodásuk, hogy aztán hét-három arányban csak megadják magukat, hárítván ezáltal a gyanút, hogy ,,a hatalom ágyasa" lenne a testület, s politikai megrendelésre cselekszik. Tette is, amíg tehette, de végtére szabad utat kellett engedni a népszavazáshoz szükséges aláírások gyűjtésének, ami ősszel történhet meg, s maga a referendum tavaszra maradhat. Kár, mert a népszavazást már meg is tarthatták volna, s legalább lélekben csomagolhatna ez a vizitdíjazó, tandíjharácsot kivető, ágyfejpénzt szedő, kórházakat, iskolákat, postákat, szárnyvasutakat bedaráló s az ígyen nyert ,,táp" értékét zsebre vágó szoclib kormányzat. Még nem készül, tavaszig sok van még, s Veress János főfinánc már pisolyogva mondja, ha nem lesz vizitdíj, tandíj, megannyi meghirdetett harács, kitalálnak ők majd újakat, de a pénzre mindenképpen ráteszi kezét az állam. Azaz: ők maguk. S hogy ne legyen fennakadás a tollasodásban, addig is eladnak mindent, ami még eladható Magyarországon. Például az egészségbiztosító országos pénztárat, mancsukat helyezvén a sanyargatott ország második legnagyobb pénztömegére. De lehet, hogy ez sem megy simán, hiszen ez és más kórházas szélhámiák ellen egy házaspár nyújtott be népszavazási indítványt. Ha az is zöld utat kap, Kókáékat a guta fogja kerülgetni, mert ők az igazi élharcosai a magyar egészségügy teljes szétzüllesztésének, az ország kirablásának.

Persze, a szocialisták is megérik a pénzüket, s nem menti fel őket, hogy az SZDSZ háta mögé bújnak. S nem is mindannyian.

Lendvai Ildikó például már villogó békapislogással ,,felvette a kesztyűt", mondván, állunk a népszavazás elébe. Állunk és győzünk! Aligha hiszem, de ha így lenne, akkor meghajtom a fejem, s töredelmesen elmondom: a mai anyaországiak a futballnál csak a saját sorsuk rendezéséhez értenek kevésbé, s kiérdemlik a kitüntető kegyet, hogy a maradék országot átadják valakinek. Kínainak, koreainak, osztráknak, akárkinek...

A jobboldal derűlátó, bízik a népszavazás nemzeti oldalt mozgósító sikerében, vélvén, hogy ezzel tényleg elkezdődik a gyurcsányság magyarországi alkonya és liberálisék végleges elkókadása. Így lesz? Lehet...

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?







eredmények
szavazatok száma 4343
szavazógép
2007-06-28: Világfigyelő - x:

Brown váltja Blairt

Gordon Brown eddigi pénzügyminiszter Nagy-Britannia új miniszterelnöke. Brown első hivatalos nyilatkozatában ,,új kormányt és új prioritásokat" ígért.
2007-06-28: Világfigyelő - x:

A CIA fizetett volna Fidel Castro megöletéséért

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) három hírhedt alvilági személyt próbált felbérelni Fidel Castro kubai vezető meggyilkolására uralmának első évében, s ezért 150 000 dollárt fizetett volna ― egyebek mellett ez derül ki a most napvilágot látott, különféle múltbeli törvénytelen ügyeket feltáró CIA-dokumentumokból, amelyek titkosságát most feloldották az amerikai hatóságok.