Hírsaláta

2007. június 30., szombat, Belföld

RÓMEÓ ÉS JÚLIA BUKARESTI MÓDRA. A bulvársajtó érdeklődését már jó ideje felkeltette, hogy az államfő topmodell szépségű lánya, Elena Băsescu ugyanabba a baráti körbe tartozik, mint a szociáldemokrata párt egyik meghatározó egyéniségének, Viorel Hrebenciucnak a fia, sőt, komolyabb érzelmeket is táplálnak egymás iránt, miközben a májusi népszavazási kampány során az apák nemtelen támadásoktól sem riadtak vissza — többek között ,,izzadságszagú részeges", illetve ,,rózsaszín patkány" címeket osztogatva egymásnak. Shakespeare színművével ellentétben úgy tűnik, hogy a két család ezúttal nem áll a fiatalok boldogságának útjába, Hrebenciuc máris békülékenyebb hangnemet ütött meg.

A TULAJDONOS VÁRHAT. Újabb két évvel hosszabbította meg az államosított lakások bérlőinek jogait — Ion Iliescu volt államfő visszatérő javaslatára, s többek között Verestóy Attila RMDSZ-honatya támogatásával — a szenátus. Ha ezt a képviselőház is elfogadja, a tulajdonos akkor sem lakoltathatja ki a bérlőt, ha nincs érvényes, mindkét fél számára elfogadható szerződésük. (Szabadság)

LÓLÁB LETT A KATONÁBÓL. A szovjet katona szobrából Mihai Viteazul lova lett Jászvásárban: az évekig elhagyatott emlékművet 2001-ben javítás céljából szerelték le, és felügyelet nélkül tárolták, a bronz azonban túl értékes ahhoz, hogy lába ne keljen. A maradékot végül a helybeli veterán egylet kapta meg, amely nemes célra, az ,,országegyesítő" vajda szobrához ajánlotta fel, s mint kiderült, ebből készült el a ló mindnégy lába. A májusban koszorúzni kívánó orosz nagykövet a katonának még a talapzatát sem találta meg, a hatóságok azonban a diplomáciai bonyodalmak miatt sem aggódnak túlságosan, hiszen a szoborlopás elég gyakori Moldva egykori fővárosában: öt éve öt bronzalak tűnt el nyomtalanul, két éve pedig négy fejedelem maradt egy ideig fejetlenül néhány fiatal tréfája következtében. (BBC)

ÁTVERNEK A VILLANYSZÁMLÁVAL. Az áramszolgáltató még mindig 2006. októberi árfolyamon számolja az energiailletéket, amikor jóval drágább volt az euró. Így a havi 300 kilowattórát fogyasztó háztartásoktól fél év alatt 400 új lejt vágott zsebre teljesen indokolatlanul — írja a Gândul.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2007-06-30: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Belföldi hírek

Példátlan összeg erdélyi utakra
,,Történelminek is nevezhető a mai sürgősségi kormányrendelet, hiszen az erdélyi utak felújítására akkora összeget, mint most, még sosem szavazott meg a román kormány. A mai kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy már az idén elkezdődhessen az erdélyi utak felújítása.
2007-06-30: Közélet - x:

Földjeik visszaadásáért tüntetnek a kanadai indiánok

Kanadai indiánok nagyszabású tiltakozássorozatot rendeztek csütörtökön és pénteken, egyes földterületeik visszaadását és életkörülményeik javítását követelve.