Területalapú támogatásA gazdák egyharmada kapta meg

2008. május 15., csütörtök, Közélet

Eddig Háromszéken több mint négy és fél ezer gazdának összesen ötmillió lej értékben hagyták jóvá a tavaly igényelt területalapú támogatást. Ugyanakkor ma jár le az idei támogatások igénylésének határideje.

A megyei kifizetési ügynökség adatai szerint tegnapig összesen 4548 gazdálkodó igénylésére bólintottak rá, ami a tavaly regisztráltak mintegy harmada. A jóváhagyás folyamatos, így a szükséges ellenőrzések után az átutalásokat is folyamatosan eszközlik — tudtuk meg Király Tünde osztályvezetőtől. Április közepéig közel háromezer kérvényt hagytak jóvá. Az uniós menetrend szerint egyébként másfél hónap múlva lejár a kifizetések határideje, országos szinten a juttatások egynegyede jutott el a gazdákhoz.

Ugyanakkor ma jár le az idei kérvények leadási határideje, de ez nem azt jelenti, hogy ezután nem fogadnak el igényléseket. A késedelemért azonban, annak mértéke függvényében, levonás jár. A tavalyhoz viszonyítva csaknem kétezerrel kevesebb kérvényt nyújtottak be a termelők, vagyis mintegy tizenöt százalékuk még nem jelentkezett a lakhelyének megfelelő körzetnél.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 965
szavazógép
2008-05-15: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Az érvényesülés útja és ösvénye

Ugron Ernő: A pályázati kiírásokat következetesen követni és tanulmányozni kell
Az út ma mindenképpen a pályázatok megcélzását jelenti, az ösvény az önkormányzatok önerejét, s tegyük hozzá, a közmunkát, a székely kalákát, melyet közügyekben, sajnos, egyre kevésbé látni.
2008-05-15: Közélet - Fekete Réka:

Munkakonfliktusban a Sanitas szakszervezet

Még a helyhatósági választások előtt munkabeszüntetést kezdeményez a Sanitas szakszervezet a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban dolgozó tagjai számára, ha nem emelik az alkalmazottak fizetését. A szakszervezet és a kórház vezetősége tegnapi tárgyalásán nem született kedvező döntés a havi bérek növeléséről, a Sanitas ezért jelentett be munkakonfliktust.