Kriterion-versest

2008. május 15., csütörtök, Közélet

Versről, az erdélyi magyar versről és még sok mindenről, minek vershez ilyen vagy olyan módon köze lészen, szólott a Bod Péter Megyei Könyvtár legújabb, tegnapi irodalmi estje, melyen ezúttal a kolozsvári Kriterion Kiadó mutatkozott be szerzői és termései által, H. Szabó Gyula, a kiadó igazgatójának vezényletével:

Király László legújabb verseskötetéből olvasott fel, Balázs Imre József nem költőként és nem is a Korunk főszerkesztőjeként, hanem irodalomtörténészként a kiadó költői monográfiasorozatának szerkesztése során elkövetett irodalmi detektíveskedéseiről, illetve irodalomtörténeti kuriózumokról beszélt, meg Dsidáról, kinek még mindig nem találták meg helyét (?) az irodalomtörténetben, aztán a kiadó egy másik sorozatának, a 111 Vers antológiák legújabb darabjának kapcsán Király László kis erdélyi paródiatörténettel rukkolt elő, s a sorozat szerkesztője, Katona Éva versparódiákat adott elő (mert az több volt felolvasásnál) — szóval ízes-míves est volt. Csupáncsak ha többen lennénk kíváncsiak hasonló rendezvényekre...

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 431
szavazógép
2008-05-15: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Támogatják az önálló magyar egyetemet
A Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács után tegnapi levelében az RMDSZ is támogatásáról biztosítja a Bolyai Kezdeményező Bizottság törekvését, hogy törvénytervezetet nyújtsanak be a parlamentbe a Bolyai Egyetem újraindításáról.
2008-05-15: Közélet - Farcádi Botond:

Kolbászparádé Szentgyörgyön (Háromszéki Turisztikai Napok nyolcadszor)

Turisztikai és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár, szakmai konferenciák, idegenforgalmi fejlesztésekről szóló beszélgetések, kolbászparádé — a ma kezdődő Háromszéki Turisztikai Napok az előző évekhez hasonlóan színes, változatos programokkal várja az érdeklődőket.