Háromszéki Turisztikai Napok nyolcadszorKolbászparádé Szentgyörgyön

2008. május 15., csütörtök, Közélet

Turisztikai és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár, szakmai konferenciák, idegenforgalmi fejlesztésekről szóló beszélgetések, kolbászparádé — a ma kezdődő Háromszéki Turisztikai Napok az előző évekhez hasonlóan színes, változatos programokkal várja az érdeklődőket.

A rendezvény fő helyszíne ezúttal az új sepsiszentgyörgyi sportcsarnok: ma délelőtt megnyílik a kiállítás és a vásár, ugyanakkor kezdődnek a műhelybeszélgetések, amelyeken helyi és külföldi meghívottak tartanak előadásokat. Így többek között szó esik a székely konyha márkanév nem megfelelő használatáról, a népi fürdők felújításáról, az épített örökség alternatív hasznosításáról, a testvérmegyei kapcsolatok idegenforgalmi jelentőségéről, a középrégió turisztikai egyesületeinek közös terveiről. Érintik továbbá a civil szféra és az önkormányzatok közti együttműködés, a kulturális turizmus lehetőségeit, a néprajzi értékek érvényesítését, a célmenedzsment fogalmát.

A turisztikai napok egyik kiemelkedő eseménye az immár hatodszorra megrendezendő háromszéki kolbászparádé, amelyre idén több mint harminc hazai és külföldi csapat jelentkezett be. Feladatuk minél ízletesebb kolbászt tölteni, amelyet majd a zsűri értékel és díjaz. A kolbászparádé szombaton 11 órától kezdődik a régi sportcsarnokban, a jó hangulatot élő zene kíséri majd.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 964
szavazógép
2008-05-15: Közélet - Váry O. Péter:

Kriterion-versest

Versről, az erdélyi magyar versről és még sok mindenről, minek vershez ilyen vagy olyan módon köze lészen, szólott a Bod Péter Megyei Könyvtár legújabb, tegnapi irodalmi estje, melyen ezúttal a kolozsvári Kriterion Kiadó mutatkozott be szerzői és termései által, H. Szabó Gyula, a kiadó igazgatójának vezényletével:
2008-05-15: Közélet - Farkas Réka:

Körbe-karikába Szentgyörgyön (Egynapos kampánymaraton)

Egynapos folyamatos kampánya végén sajtótájékoztatón összegezte 24 óra tapasztalatait Antal Árpád, az RMDSZ polgármesterjelöltje. Számos helyen járt, sok emberrel sikerült beszélgetnie, többnyire nyitottsággal találkozott, és szembesült néhány, általa eddig ismeretlen gonddal is.