Turisztikai napokHáromszéki csalogató

2008. május 16., péntek, Közélet

Megyestandok — készülődnek a Fehér megyei menyecskék

Szakmai konferenciával és kiállítással kezdődött tegnap a Háromszéki turisztikai napok rendezvénysorozata. A nyolcadik kiírás négynaposra bővült, a már jól ismert kolbászparádé mellett kilenc témakörben műhelymunkát, úgynevezett workshopot szerveznek, vasárnap az Óriáspince-tetőn a népi mesterségeké a szó.

A sepsiszentgyörgyi új sportcsarnokban a központi régió megyéi mellett testvérmegyék, illetve több turisztikai cég állított standot. A turisztikai ajánlatokat bemutató pannók alatt a délelőtti megnyitón a Fehér megyeieknél tapasztaltunk igazi mozgást, népviseletbe öltözött asszonyok készültek a bemutatkozásra.

A hivatalos megnyitón Albert Álmos polgármester a turizmus fontosságáról beszélt, Demeter János megyeitanács-elnök pedig kiemelte, hogy idén a nemrég létrehozott Kovászna Megyei Turizmusért Egyesület a fő szervező. A szakmai fórumon olyan témákat vitatnak meg, mint hagyományőrzés a konyhában, népi fürdők kérdése, az épített örökség hasznosítása, kulturális turizmus, idegenforgalmi marketing és menedzsment, az aktív turizmus helyzete, együttműködés az idegenforgalomban. Bemutatkozik Hajdú­szoboszló, illetve a svédországi Värmland megye.

A legnagyobb érdeklődésre minden bizonnyal a régi sportcsarnokban szombaton sorra kerülő kolbászparádé, illetve az Óriáspince-tetőn vasárnapra szervezett népművészeti és népi mesterségeket bemutató szekértábor, a hozzá kapcsolódó egész napos kulturális rendezvények számíthatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1019
szavazógép
2008-05-16: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Bevándorlókat vettek őrizetbe
Az olasz rendőrség közel négyszáz embert, többségében törvénytelenül az országban tartózkodó külföldieket vett őrizetbe az utcai bűnözés és az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében indított egyhetes művelete során.
2008-05-16: Közélet - Bodor János:

A kommandói útnak most nincs tétje

A választási kampány hevében feledésbe merült a Kommandóra vezető út sorsa. A kovásznai szívkórháztól a siklóig egyik gödör a másikat éri. Ha a siklóig kibírja az autó, akkor a pilisi vízvevőig aránylag elfogadható körülmények között lehet közlekedni.