Emlékmű erdővidéki bányászoknak

2008. május 17., szombat, Közélet
Az emberi emlékezet egyelőre 1950-ig rögzítette az erdővidéki mélyművelésű szénbányák áldozatainak, munkabalesetben, tragikus körülmények között elhunytaknak a névsorát.

Elhatározták, hogy az eddig nyilvántartásba vett, pontosan félszáz áldozatnak Baróton emlékművet emelnek. A napokban falazták be, zárták le vasbeton lappal a felsőrákosi bányaaknát, s ezzel végéhez ért az 1832-től — egy megszakítással — folyó erdővidéki szénbányászat. Az emlékműállítás ennek a történelmi események is tiszteleg — jelentette ki Szőcs Mihály, a vállalat érdekszervezetének elnöke.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 674
szavazógép
2008-05-17: Közélet - Iochom István:

Vikol Kálmán-domborművet avattak (Bod Péter-napok Kézdivásárhelyen)

A hagyományokhoz híven az idei, immár tizenhetedik alkalommal megszervezett Bod Péter-napok koszorúzással kezdődtek, a névadó szobrának talapzatára a kegyelet virágait az ötvenöt éves találkozójukra egybegyűlt vén diákok, a tanintézmény és a megyei tanács képviselői helyezték el.
2008-05-17: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csatát nyertek a Mikó ellen

Elfogadta a volt tanári lakások bérlőinek fellebbezését a megyei törvényszék abban a perben, amelyben a református egyházkerület a Mikó Kollégium egykori vagyonát próbálja visszaszerezni.