Civil híradó: Alpin Sport Egyesület

2007. június 30., szombat, Magazin

Alakulás éve: 2000

Működési terület: sporttevékenységek szervezése, hegyimentés

Küldetés: az egészséges életmód népszerűsítése

Kiemelkedő programok, eredmények:

Az egyesület legismertebb tevékenysége nagy tömegvonzású, sok résztvevőt és szurkolót mozgósító versenyek szervezése. A saját kezdeményezésű, hagyományos helyi síversenyek mellett évek óta vállalja a megyei síversenyek, különböző síkupák szervezését és lebonyolítását; részt vállal az országos szintű lóverseny lebonyolításában. Évente megszervezi a Szent György-napi duatlont és a rétyi triatlont.

Az Alpin Sport Egyesület tagjainak egy része hegyimentő-képesítést szerzett, így alkalmassá vált a megyei hegyimentő-szolgálat ellátására: a megye sípályáin, a jelzett hegyi utakon teljesít szolgálatot. Ezeket feltérképezi és karbantartja. Négyévi folytonos munkával önerőből székhelyet, hegyimentőházat épített Sugásfürdőn.

Nagy tapasztalattal rendelkező hegymászók vállalják az érdeklődők oktatását (felkészülés hegyi túrára, a szükséges felszerelés, könyvészet, saját tapasztalatok átadása), illetve bevonását a természetjárásba.

A téli sportok kedvelőinek részvételével évente síbált szervez. Ez alkalommal számol be támogatóinak az év megvalósításairól, különböző sportrendezvényeken elért eredményeiről, a jelentősebb expedícióiról; ismerteti a következő év terveit és a megvalósításukhoz szükséges támogatások jellegét.

A tagok aktív jelenléte a hazai és nemzetközi szintű sportéletben, sikeres expedíciók szervezése, illetve az azokon való részvétel az egyesületet országosan ismertté tette.

Elérhetőség: telefon/fax: 0267/351 684.

Banki adatok: BRD Sf. Gheorghe, számlaszám: RO48BRDE150SV01566201500.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-06-30: Múltidéző - Egyed Ákos:

A székelyek eredetéről és megtelepedéséről

Dózsa György szobra Dálnokon - Fotó: Vigyázó Gábor
A székely nemzetgyűlés
Az 1506. évi agyagfalvi nemzetgyűlés elrendeli, hogy a határozatok ,,az országnak minden lakóitól híhatatlanul (hibátlanul?) meg tartassanak...
2007-06-30: Magazin - Pásztori Tibor Endre:

Nem ér egy pipa dohányt! (Füstölgések)

Ki rendszeresen, szokásként az öthímesek és egyanyások közé tartozó növény füstjének szájjal való beszívása és kieregetése folytán cigarettázik, szivarozik vagy pipázik, az a dohányzás fogalmát kimeríti. Az előbb ,,káros", majd ,,tilos" dohányzás az emberiség jelentős hányadát érinti.