Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Változatlan marad a viszony

2016. október 3., hétfő, Kitekintő

A magyar kvótanépszavazás eredményétől függetlenül változatlanok maradnak Szerbia és Magyarország, valamint Szerbia és az Európai Unió viszonyai – jelentette ki Aleksandar Vulin szerb szociális ügyi miniszter tegnap.

 

A politikus kiemelte, hogy az Európai Unió eddig sem alkalmazta a kvótaelosztást. „A velünk való viszonyban semmi nem fog változni. Az EU nincs abban a helyzetben, hogy egységes politikát alakítson ki, és úgy tűnik, minden egyes tagország a saját érdekeinek megfelelően jár el” – hangoztatta a miniszter. Ez jelenti a valódi problémát – szögezte le. Mint mondta: Szerbia is hasonlóképpen fog eljárni, védelmezni fogja saját területét, esetlegesen törvényi változásokra lehet számítani a migránsválság következményeinek kezelését megkönnyítendő. Amíg nem fogalmaznak meg egységes megoldást, minden ország saját magáért fog küzdeni – tette hozzá Aleksandar Vulin.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2016-10-03: Kitekintő - :

Megértően viszonyulni az eltérő véleményekhez

A menekültproblémát nem lehet a menekültek kvótákon alapuló elosztásával megoldani – mondta az osztrák külügyminiszter a Welt am Sonntag lapban tegnap megjelent interjúban.
2016-10-03: Kitekintő - :

Nyílt beszédet vár Törökország

„A játék a végéhez ért, 53 éve húzódik Törökország európai uniós csatlakozási folyamata, nyílt beszédre várunk, nem szükséges köntörfalazni” – mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton Ankarában a parlamenti ülésszak kezdetén tartott beszédében.